El Palau d’Anglesola celebrarà el diumenge 10 de novembre la desena edició de la Mostra de Formatges Artesans de Ponent. Un certamen que reunirà catorze formatgeries de Ponent, la participació més important d’aquesta primera dècada de la Mostra.
Segons ha explicat el formatger Robert Camps fa deu anys hi havia 70 formatgeries a Catalunya, i actualment n’hi ha 120, “la qual cosa demostra que la cultura formatgera està creixent”. “Hi ha la percepció que França, Suïssa i Itàlia són grans productors de formatges, però aquí, a Catalunya, no hi tenim res a envejar”, afegia Camps.
La presentació s’ha dut a terme en el supermercat Plusfresc de Mollerussa, la cadena lleidatana que dona suport a la mostra des de fa dos anys. En el decurs de l’acte s’ha presentat el programa d’actes de la jornada, entre els quals han destacat el reconeixement al Mag Lari com a Formatger d’Honor. El programa es completa amb un seguit de propostes que van des de les degustacions de formatges artesans, passant per maridatges, música, espectacles i sortejos.
Pel que fa a la gastronomia al voltant del formatge, hi haurà tallers de cuina a càrrec de Víctor Nicolau, monitor gastronòmic de Plusfresc, o el xef fel restaurant On Egin de Linyola, Ivan de la Mata.
El president de la Diputació, Joan Talarn, ha participat en la presentació, destacant la importància que els més petits es familiaritzin de “forma lúdica” amb els productes artesans. L’alcalde del Palau d’Anglesola, Francesc Balcell ha valorat l’increment de formatgeries, per la consolidació de la mostra.